U bevindt zich hier:Nieuws»BEAUFLOR BLIJFT INZETTEN OP EEN EVOLUERENDE KNOWHOW
woensdag, 21 november 2018 12:34

BEAUFLOR BLIJFT INZETTEN OP EEN EVOLUERENDE KNOWHOW

Beauflor is al meer dan 14 jaar specialist in vloerbekleding en zet alle beschikbare knowhow in om kwalitatieve, betrouwbare, zuinige en milieuvriendelijke vinylrollen te produceren. Het Belgische merk heeft drie productgamma’s, meer dan 30 vinylcollecties, een honderdtal decors en een uitgebreid kleurenpallet. De meeste vinylrollen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen van 2 tot 5 meter breedte (wereldwijde exclusiviteit).

DRIE PRODUCTGAMMA’S, DRIE KEUZES:

  • TEX : dankzij de textielrug en de Texbac technologie is dit het paradepaardje en de must-have onder de vinylrollen. Er bestaan een tiental collecties en een waaier aan decors die gaan van ‘vintage’ tot textielimitatie. Tex is gezellig, zacht en stil en leent zich uitstekend voor grote ruimtes (residentiële en semicontracten).
  • POWER : een tiental collecties in het teken van cocooning. De extra matte oppervlakte en de sterke weerstand zorgen voor een warme vloer die volledig bestand is tegen stoten en krassen. Perfect voor een dagelijks gebruik.
  • COMFORT : de slimme keuze voor wie het juiste evenwicht zoekt tussen comfort, duurzaamheid en een schappelijke prijs. Twintig niet te missen collecties!

BEAUFLOR, MERK VAN DE GROEP BEAULIEU

Deze industriële groep heeft een sterke marktpositie dankzij de productie van grondstoffen en half afgewerkte producten alsook dankzij het uitgebreide aanbod van afgewerkte en gebruiksklare vloerbekleding. Beaulieu International Group bestaat uit drie Business Units. De eerste, ‘Flooring Solutions’, is de Europese leider van de vloerbekleding (vast tapijt, getouw, kunstgras, vinylrol, vinylplaten, laminaat, parket en muurpanelen). De tweede unit is ‘Polymers’ en produceert polypropyleenkorrels voor verscheidene toepassingen. De derde, ‘Engineered Products’ omvat de activiteiten ‘Vezels’, ‘Yarns’, ‘Technical Textiles’ alsook de ‘Technical Sheets’. Beaulieu International Group heeft ook een divisie die gespecialiseerd is in de productie en de ontwikkeling van hoogwaardige meubelstoffen, vooral voor de zetelindustrie.

Beaulieu International Group stelt momenteel 4.533 personen tewerk in 25 fabrieken en 14 commerciële kantoren. In 2017 haalde het bedrijf een omzet van 1,8 miljard euro. Door de ondernemingsdrang en de innovatieve ambities is Beaulieu International Group een rolmodel in de sector op het vlak van diversiteit en evolutie. Dit vormt dan weer de basis voor de toegevoegde waarde die de groep aanbiedt aan de klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouders alsook aan onze samenleving.

Beauflor is een voortrekker in de sector van de vinylrollen en ontwikkelt kwaliteitsproducten op basis van een doorgedreven knowhow en de allernieuwste druktechnieken. De klassieke vloerbekleding vindt een tweede adem doorheen de vinylrol, meer dan ooit een volwaardig decoratie-element in moderne interieurs.

DE TERUGKEER VAN DE VINYLROL

Niet alleen in de muziekindustrie gaat vinyl opnieuw vlot over de toonbank. Vinyl had lange tijd een oubollig imago maar is de afgelopen jaren aan een heuse terugkeer bezig. De nieuwe druktechnieken spelen ongetwijfeld een belangrijke rol in deze heropleving: ontwikkeling van nog realistischere decors, motieven in 3D en in reliëf of gepersonaliseerde vinylrollen. Technologie is niet langer een belemmering voor de verbeelding, integendeel. De vinylrol maakt van de vloerbekleding een volwaardig decoratief element in het interieur. Interieurarchitecten maken daar gretig gebruik van en ontwikkelen spectaculaire interieurs door de vele voordelen van vinyl in te zetten in hun projecten. Denk maar aan een showroom op maat of een woonproject dat een vleugje kleur, warmte en comfort meekrijgt. Vinyl biedt iedereen de kans om de vloer van zijn dromen te verwezenlijken, tegen een schappelijke prijs!

DANKZIJ VINYL WORDT THUISBLIJVEN DE NIEUWE HYPE

De soepele vinylrol is eenvoudig toe te passen en heeft heel wat praktische voordelen. Het is de ideale partner van kleine budgetten en van jonge gezinnen die zich in hun nieuwe stulpje aan het nestelen zijn. Dankzij de nieuwe druktechnieken kan de vinylrol ook perfect ingezet worden voor projecten op maat. In de praktijk is de vinylrol eenvoudig te hanteren en aan te brengen: uitrollen, neerleggen en bijsnijden!

Ook op andere vloerbekledingen (parket, tegels) kan het materiaal eenvoudig toegepast worden, mits een aangepaste installatie en egalisering waar nodig. Vinyl is bovendien onderhoudsvriendelijk, 100% waterproof en erg comfortabel tijdens het dagelijkse gebruik. Door de ontwikkeling van de Texbac technologie voegt Beauflor nieuwe troeven toe aan het gamma Tex:

  • • Vinyl neerleggen zonder lijm voor oppervlaktes tot 40 m2.
  • • Flexibel en bestendig.
  • • Thermische isolatie en comfort: de gebruiker ervaart een gevoel van warmte en zachtheid tijdens het lopen, perfect voor blote voeten.
  • • Ideaal voor appartementen en voor geluidsgevoelige ondergronden. De zachte vinyl en het textiel absorberen samen het lawaai en de storende geluiden.
  • • De kracht en de weerbaarheid maken van Texbac de vloerbekleding bij uitstek om te gebruiken in ruimtes waar veel volk ‘over de vloer komt’.

100% EUROPESE EN ECOLOGISCHE PRODUCTIE

Milieuvriendelijke producten aanbieden maakt al van het begin deel uit van het DNA van Beauflor. Het bedrijf kiest resoluut voor een Europese productie. Zo verkort de onderneming de transportcyclus van de goederen en verkleint het bijgevolg de ecologische voetafdruk. Iedere stap in het productieproces gaat gepaard met een milieuprotocol: lokale economie, zo milieuvriendelijk mogelijke processen, naleving van de Europese regelgeving inzake chemische producten, enz. Alle vinylrollen van Beauflor:

  • Bevatten gegarandeerd geen ftalaten.
  • Zorgen niet voor blootstelling van schadelijke chemische producten aan de binnenlucht (score A+).

Voor het bedrijf is het waterbeheer één van zijn prioriteiten: gerecycleerd water wordt zo snel mogelijk opnieuw gebruikt en met het grond- en oppervlaktewater wordt zorgvuldig omgegaan.

BEAUFLOR, EEN MERK IN VOORTDURENDE EVOLUTIE

Beauflor is een voortrekker en leider in de sector maar vooral een speler die de vinylrol steeds opnieuw heruitvindt. Het merk stuurt de producten voortdurend bij en gebruikt daarvoor de allernieuwste productietechnieken. Deze zoektocht naar de nieuwe grenzen van materiaal komt de kwaliteit alleen maar ten goede. Het jaar 2018 is een mijlpaal voor het Belgische bedrijf. Beauflor heeft een nieuw digitaal drukproces ontwikkeld om decors zo perfect mogelijk na te bootsen. Geen eindeloze, repetitieve en kunstmatig ogende motieven meer! En de revolutie blijft verdergaan: Beauflor is ook het enigste merk ter wereld die een 3D-effect toevoegt aan het digitale drukproces. Het resultaat? Een verbluffend realistisch geheel. Op basis van deze techniek stelt Beauflor het programma WOW (World of Wonders) voor. Iedereen heeft nu toegang tot de luxe om motieven ‘op maat’ te laten drukken. De kwaliteit en de identieke afwerking van de reeds bestaande vinylcollecties blijven behouden. De digitale standaardcollecties Moonlight en Skyline werden speciaal parallel ontwikkeld om verrassende decors te creëren en zijn een echte bron van inspiratie om spectaculaire interieurprojecten op poten te zetten!

U bevindt zich hier: Home Nieuws BEAUFLOR BLIJFT INZETTEN OP EEN EVOLUERENDE KNOWHOW

Contacteer ons

Media Pact nv

Postbus 2, B9870 Olsene

+32 (0)9 385.80.40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Floor Forum !

facebook twitter google+ linkedin