U bevindt zich hier:Nieuws»Quick-Step lanceert Readyfit en Rigid Vinyl
woensdag, 07 november 2018 09:25

Quick-Step lanceert Readyfit en Rigid Vinyl

Quick-Step lanceerde op 4 oktober twee baanbrekende innovaties voor de vloerbekledingsmarkt. Beide innovaties zullen nieuwe standaarden op de markt vestigen.

ReadyFit biedt een baanbrekende high-tech oplossing waardoor de installatie van vloeren in de toekomst heel anders zal verlopen.

Elke ruimte wordt nauwkeurig gemeten met behulp van een 3D-scanner. Op basis van deze meetresultaten ontvangt de installateur vervolgens een netjes verpakte complete set zorgvuldig voorgesneden planken en een gepersonaliseerd lay-outplan. De genummerde planken worden eenvoudig in elkaar geklikt door het lay-outplan strikt te volgen. Het resultaat is een perfect passende vloer. De voordelen spreken voor zich: de installatie gaat veel sneller en levert telkens weer een perfect passende vloer op. Dit alles gebeurt in stilte en in een propere en stofvrije omgeving. Er komt geen speciaal gereedschap, lijm of zaagwerk aan te pas en het werk kan meestal worden uitgevoerd zonder eerst de meubels uit de ruimte te verwijderen. De nieuwe service biedt een aanzienlijke meerwaarde voor zowel retailers, installateurs als doe-het-zelvers. Toch zullen doe-het-zelvers nog steeds advies en hulp nodig hebben van professionele Quick-Step-installateurs. Die zijn immers speciaal opgeleid om de kamers op te meten met de 3D-scanner.

Vandaag wil Quick-Step met Rigid Vinyl de nieuwe standaard worden voor vinyl vloerbekleding. De Rigid Vinyl-vloeren van Quick-Step bieden een oplossing tegen deuken die bij de traditionele vinyl vloeren vaak een gevolg zijn van oneffenheden van de ondergrond. Een niet egaal vloeroppervlak veroorzaakt oneffenheden die door de vinylplanken doorschijnen, waardoor lelijke patronen zichtbaar worden. Hybride producten zoals hout-kunststofcomposieten (WPC) en vaste polymeerkernen (SPC) hebben getracht om hier oplossingen voor te vinden, maar ze hebben ook nadelen. De Rigid Vinyl vloerbekleding van Quick-Step combineert het beste van beide werelden: een stevige composietkern met een veerkrachtige laag in één product om al deze nadelen op te lossen. De Rigid Vinyl-vloer is voorzien van een hoogwaardige slijtvaste en waterdichte oppervlaktelaag die bescherming biedt tegen krassen, vlekken, slijtplekken, geuren en glans. Eronder bevinden zich drie extra onderlagen die optimale aantrekkelijkheid, comfort, veiligheid en installatiegemak waarborgen. Dankzij de fijn bedrukte vinyldecoratielaag zijn de realistische, natuurlijke en authentiek uitziende elegante vloeren bijna niet te onderscheiden van echt hout. De derde veerkrachtige laag is ontworpen om comfortabel te lopen op zacht en warm aanvoelend vinyl. Deze laag verbetert en optimaliseert ook de omgevingsakoestiek. Een laatste robuuste composietkern biedt een stabilisatielaag tussen twee onbuigzame, met glasvezel versterkte lagen, waardoor de ondervloer geen voorbereiding vereist. Vinyl is een uitstekende warmtegeleider en kan dus ook perfect bovenop een vloerverwarming- of koelingssysteem worden geplaatst.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Quick-Step lanceert Readyfit en Rigid Vinyl

Contacteer ons

Media Pact nv

Postbus 2, B9870 Olsene

+32 (0)9 385.80.40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Floor Forum !

facebook twitter google+ linkedin