U bevindt zich hier:Nieuws»Lamett Europe koopt zagerij in Frankrijk
vrijdag, 12 oktober 2018 09:57

Lamett Europe koopt zagerij in Frankrijk

Lamett, producent en verdeler van parket en ParquetVinyl, heeft deze week de aankoop afgerond van een zagerij in Frankrijk.

Reeds enkele maanden geleden werd het proces opgestart om de Franse zagerij « Challiou » in de buurt van Tours aan te kopen.

Na een uitgebreide Due Diligence en een zeer lang administratief proces, kon finaal op maandag 1 oktober de akte verleden worden voor de notaris. Pascale Courtin van Lamett bevestigt: « De inbreng van Deloitte België, in extenso Frankrijk, en een legaal team waren nodig om alles in goede banen te leiden. Het heeft toch heel wat voeten in de aarde gehad om aan de Franse vereisten te voldoen ».

Bruno Descamps, CEO van Lamett: « De aankoop van deze zagerij past in een duidelijke strategie om meer verticaal te gaan en meer impact te hebben op het proces. Na de aankoop van de grootste productie van massief parket in Europa, Morava Wood, moesten we ons verzekeren van voldoende grondstoffen ».

Antoine Babolat zal de CEO worden van de zagerij. Hij is ook reeds CEO van Morava Wood waar hij kan terugvallen op een sterke General Manager, die het dagelijkse beheer waarneemt. Met de eerdere aankoop van Morava Wood waren reeds zeer grote (een veelvoud aan miljoenen EUR) bedragen gemoeid. Naast de aankoop werd er immers ook fors geïnvesteerd in nieuwe machines. De aankoop van deze zagerij omvat naast het cliënteel en de machines, ook alle gebouwen en alle gronden. (20 000 m²)

Bovendien is dit nog niet alles. « We verwachten in 2018 of tegen het begin van 2019 nog een zeer grote miljoenen investering te kunnen aankondigen. Maar nu kunnen/mogen we nog niks verklappen. Het vel en de beer weet je wel... » aldus Bruno Descamps.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Lamett Europe koopt zagerij in Frankrijk

Contacteer ons

Media Pact nv

Postbus 2, B9870 Olsene

+32 (0)9 385.80.40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Floor Forum !

facebook twitter google+ linkedin